Vil du lære mer om INCI?

Hva er INCI ?
INCI er et navnesystem for råvarer som bl.a. oljer, vokser, fargestoffer og kjemikalier som benyttes i hud-, hår- og kroppspleieprodukter.

Hvem må bruke INCI?
INCI er internasjonale, standardiserte og vitenskapelige navnene på de ulike ingrediensene. I bl.a. Norge og EU er det påbudt å merke alle produkter som benyttes utvortes i.bl.a. kosmetikk, hudpleie, hårppleie mv. med INCI navnene. Dersom dette ikke gjøres iht. regulativet, er ikke produktene godkjent/tillatt solgt på det åpne markedet. Alle produsenter må benytte disse ved salg av sine produkter.

Hvorfor er INCI innført?
Inci er innført for å sikre at brukerne skal vite hvilke type ingredienser som produktet inneholder og dermed redusere risikoen for allergiske reaksjoner.

Eksempler på INCI og hva ingrediensene heter på Engelsk og Norsk:
 

INCI

ENGELSK

NORSK

Aloe Barbadensis

Aloe Vera

Aloe Vera

Emu Oil

Emu Oil

Emu Oil

Butyrospermum Parkii

Shea Butter

Sheasmør

Vitis Vinifera

Grape

Drue

Symphytum Officinale

Comfrey

Valurt

Camellia Sinensis Hyaluronic Acid

Green Tea Hyaluronic Acid

Grønn te hyaluronsyre

Olea Europaes Oil

Olive Tree

Oliventre

Stearic Acid

Stearic Acid

Stearinsyre

Cetyl Alcohol

Cetyl Alcohol

Cetylalkohol

Glycerin

Glycerin

Glyserin

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic/Capric Triglyceride

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate

Glyserylstearate

Allantoin

Allantoin

Allantoin

PEG-100 Stearate

PEG-100 Stearate

PEG-100 Stearate

Sorbitol

Sorbitol

Sorbitol

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol

Ethylhexylglycerin

Ethylhexylglycerin

Ethylhexylglycerin

Triethanolamine

Triethanolamine

Trietanolamin


Tilbake til kategorisiden
Lukk
Laster...